sábado, 7 de marzo de 2015

Milers d’estudiants dels Estats Units es reuneixen a Barcelona per celebrar l’AbroadFest

La tercera edició del festival AbroadFest reuneix aquest cap de setmana entre 6.000 i 10.000 universitaris nord-americans que arriben a Barcelona amb l'objectiu de conèixer la ciutat i sortir de festa. La majoria dels joves, amb alta capacitat adquisitiva, s'allotgen a l'Hotel W.
Els congressistes del Mobile World Congress han donat pas a milers d’universitaris nord-americans àvids de diversió nocturna. Es tracta de joves dels Estats Units que estudien en diverses ciutats europees i aprofiten les vacances de final de semestre – l’anomenat “spring break” – per trobar-se a Barcelona. L’organització els cita en cinc clubs de la ciutat -  el Razzmatazz, el Danzatoria, l’Under Club, el Shôko i The Room - i els preus de les entrades van dels 36 als 215 €. Els tiquets per al festival es van esgotar des de fa setmanes i l’aforament a les discoteques està gairebé complet.
El director de l’AbroadFest, Robert Massanet, ha explicat a Barcelona FM que “la proposta no és només oci de nit sinó que el que ens agrada és que coneguin la ciutat”. Tot i així, l’anunci del festival no va precisament en aquesta direcció sinó que s’apunta cap a l’oci nocturn i passa de puntetes per les icones com la torre Agbar o la Sagrada Família.
Per la por que Barcelona es transformi en una Saloufest, Massanet afirma que els joves, d’entre 19 i 24 anys, són “gent tranquil·la, molt cívica que no només ve de festa a emborratxar-se”. Una altra diferència destacada és la classe social. Els universitaris “tenen un perfil adquisitiu força alt” i la majoria s’allotgen al luxós l’Hotel W, situat davant del mar, una de les propostes de l’AbroadFest. Tenint en compte que molts estudien durant mesos fora de la seva ciutat natal,  també hi ha força famílies dels universitaris aprofiten aquests dies per visitar-los.


No hay comentarios:

Publicar un comentario