viernes, 26 de diciembre de 2014

ÉS CLAR QUE PODEM / CLARO QUE PODEMOS BCN

Manifest de suport a la candidatura
ÉS CLAR QUE PODEM / CLARO QUE PODEMOS BCN
a les eleccions al Consell Ciutadà Municipal de Barcelona
Som persones que des de diferents àmbits professionals, veïnals i activistes estem compromeses en la transformació social i que coincidim en què davant la situació d’excepcionalitat que travessem cal apostar per enfortir les iniciatives socials i polítiques que aposten per un canvi a Barcelona i facilitar la confluència entre elles.
Travessem una situació d’urgència social, on les polítiques d’austeritat combinades amb la voracitat dels mercats han eixamplat la barrera de la desigualtat entre rics i pobres a Barcelona; on l’única recepta que els nostres gestors municipals han estat capaços d’idear per fer front a la crisi ha estat augmentar la servitud als mercats, posant a la venda els nostres drets, serveis, espai públic i infraestructures; on enfront de les demandes de més drets i justícia social, els nostres representants només han sabut respondre amb solucions punitives, criminalitzant i reprimint aquells sectors socials més crítics o vulnerables.
Tanmateix, també hem vist créixer durant aquest temps la il·lusió a les places, la creació de noves eines pel canvi social (com Podem, Guanyem, les plataformes  contra els desnonaments, en defensa de l’educació i la sanitat) que de forma conjunta amb els moviments socials, el moviment veïnal i el teixit associatiu aspiren a recuperar Barcelona de les urpes dels mercats, per construir entre totes aquella ciutat on volem viure.
Són moments de canvi, on cal superar les velles lògiques partidàries, les endogàmies organitzatives i apostar per construir noves eines col·laboratives que ens permetin donar una resposta social i política enfront de l’austericidi. En aquest sentit, i davant el procés d’elecció del Consell Ciutadà Municipal de Podem a Barcelona, hem decidit expressar el nostre suport a la candidatura És Clar Que Podem / Claro Que Podemos  BCN. Ho fem perquè coneixem les persones que la formen, perquè al marge que Podem sigui o no la nostra opció política, considerem que seran imprescindibles en l’acompanyament i impuls d’aquest projecte de canvi polític i social que requereix Barcelona i el conjunt del país.
Aspirem a una nova manera de fer política i considerem que la candidatura És Clar Que Podem / Claro Que Podemos  BCN n’ha de formar part, en tant que representa:
  • Una candidatura oberta que ha sabut extreure el millor de les diferents experiències, capacitats i trajectòries de les persones que en formen part; combinant el coneixement i la força territorial representada pel treball en els cercles territorials i sectorials amb la incorporació de persones que participen activament en projectes de transformació i canvi social de la nostra ciutat.
  • L’única candidatura que aposta sense ambigüitats per la confluència amb Guanyem, com a projecte municipalista de ciutat, horitzontal i construït des de lògiques participatives a fi de guanyar l’Ajuntament a la dreta neoliberal que ara el governa.
  • Una candidatura feminista compromesa amb la paritat, una forma de fer política no patriarcal i la creació d’una ciutat igualitària, inclusiva, lliure de la violència de gènere; on els drets de les dones no serveixin de moneda de canvi en temps de crisi o siguin relegats a una segona posició dins els projectes transformadors.
  • Una candidatura que defensa el dret a decidir en tots els àmbits, des de l’àmbit territorial on volem viure fins al model social i econòmic del qual ens dotarem, passant pel dret a decidir sobre el nostre propi cos, enfront de tots aquells intents de laminar els nostres drets culturals, socials o reproductius.
  • Una candidatura per a totes i tots els habitants de Barcelona, vinguin d’on vinguin, una candidatura que defensi la igualtat de drets i la plena participació política de totes les persones amb independència del seu origen.
  • Una candidatura alineada amb el projecte de transformació i canvi social decidit col·lectivament a l’assemblea ciutadana de Podem, en tant que considerem que el moment de crisi actual requereix estar a l’altura de les circumstàncies per obrir el procés de canvi social i polític que la nostra societat necessita i desitja.
Vivim temps de canvi, temps d’il·lusió, temps de construcció d’eines col·lectives. Considerem que per impulsar aquest procés cal dotar-nos d’eines que aspirin a treballar col·lectivament amb els diferents actors i processos de transformació de la ciutat. Per aquest motiu us convidem a donar suport a la candidatura És Clar Que Podem / Claro Que Podemos  BCN al Consell Ciutadà Municipal encapçalada per Marc Bertomeu, i a signar i difondre aquest manifest perquè juntes aquest canvi sigui possible.
ÍÑIGO ERREJÓN Investigador de la Universidad Complutense de Madrid. Membre del Consell Ciutadà Estatal de PODEM
JUAN CARLOS MONEDERO Secretaria de Procés Constituent i Programa, Consell de Coordinació Estatal de PODEM
GEMMA UBASART Prof. Ciència Política UdG. Secretaria de Plurinacionalitat i Polítiques Públiques, Consell de Coordinació Estatal de PODEM
JAUME ASENS Advocat. Membre del Consell Ciutadà Estatal de PODEM
GEMMA GALDON CLAVELL Doctora en Polítiques Públiques. Membre del Consell Ciutadà Estatal de PODEM
JORGE LAGO Sociòleg, investigador i professor. Membre del Consell Ciutadà Estatal de PODEM
EDUARDO MAURA Professor de Filosofia i Història de l’Art a la UCM. Membre del Consell Ciutadà Estatal de PODEM
MARIÀ DELÀS Director General Editorial del diari Público
CAROLINA DEL OLMO Assagista i gestora cultural
CÉSAR RENDUELES Assagista i professor de Sociologia a la Universidad Complutense de Madrid
DANIEL RAVENTÓS Prof. de la Facultat d’Economia i Empresa (UB). Membre del comitè de redacció de Sin Permiso
JORDI BONET I MARTÍ Professor Ciència Política UdG
DOLORS CLAVELL Advocada especialitzada en urbanisme i política energètica
MARCELO EXPÓSITO Artista, activista, docent i membre de Guanyem Barcelona
ORIOL COSTA Professor de Relacions Internacionals de la UAB
ANTONI DOMÈNECH Catedràtic de Metodologia de les Ciències Socials de la UB i editor general de Sin Permiso
VANESA VALIÑO Directora de l’Observatori DESC i membre de Guanyem
MARCO APARICIO WILHEMI Professor de Dret Constitucional de la UdG
DAVID CASASSAS Professor de Teoria Social a la Facultat d’Economia i empresa de la UB
CARLOS DELCLÓS Sociòleg
LAIA ROSICH Psicòloga i activista feminista
ORENCIO OSUNA Periodista
SAMANTA VILLAR Periodista
SALVADOR MARTÍ I PUIG Professor de Ciència Política de la UdG
ANNA MONJO OMEDES Editora i membre de Guanyem
ÁLVARO SOBRINO Editor i Director de la revista Visual
CELES SÁNCHEZ Iaioflautas
MAYO FUSTER Investigadora Ramon y Cajal UAB
ÓSCAR GUARDINGO Coordinador La Llamborda i activista social
MARC LLAÓ Historiador en precari i activista social
SILVIA L. GIL Assagista, investigadora i activista feminista
RUBÉN MARTÍNEZ MORENO Investigador en IGOP/UAB
DANIEL GRANADOS Productor i investigador cultural, membre de ZZZINC
JARON ROWAN Professor i investigador cultural
GUIOMAR ROVIAR Investigadora IN3 UOC
JOSEP BEL I GALLART Sindicalista Co.Bas
GAELLE SUÑER Raons Publiques
MIREN ELORDUY CÁDIZ Activista feminista sòcia de Mujeres y Compañía La Librería
OSCAR ABRIL ASCASO Comissari i productor cultural
ÓSCAR GUAYABERO Editor, curador d’exposicions i paradissenyador
ADRIANA SABATÉ Activista feminista i membre de Guanyem Barcelona
ESTHER ORTEGA Activista feminista i Investigadora en gèneres i sexualitats
FRANCESC MAGRINYÀ Urbanista i membre de Guanyem
CARLOS BARGUEIRAS Expert en mediació social intercultural i atenció a persones refugiades i sol·licitants
SERGIO ESPÍN Creatiu gràfic i membre de Guanyem Barcelona
ALICE LANCIEN Urbanista i membre de Raons Publiques

No hay comentarios:

Publicar un comentario