sábado, 27 de diciembre de 2014

Els treballadors en atur tancats a l'església del Pi reben el suport d'activistes i partits d'esquerra

Els treballadors en atur tancats a l'església del Pi reben el suport d'activistes i partits d'esquerra

Ada Colau, Teresa Forcades, Arcadi Oliveras, David Fernàndez i Marc Bertomeu, alguns dels presents en l'acte

Activistes i representants de partits d'esquerra catalans, aquest dissabte en l'acte celebrat davant l'església del Pi de Barcelona.
RICARD CUGAT
Activistes i representants de partits d'esquerra catalans, aquest dissabte en l'acte celebrat davant l'església del Pi de Barcelona.


Els activistes Ada Colau, Teresa ForcadesArcadi Oliveres i representants de la CUPEUiA Podem han expressat aquest dissabte el seu suport a un grup d'aturats que estan tancats a l'església del Pi, de Barcelona, des del dia 23, en demanda d'un lloc de treball digne.
En un acte celebrat a les portes del temple parroquial, on els tancats han instal·lat una taula amb menjar per celebrar el Nadal, Colau i la resta de representants polítics i activistes han coincidit a qualificar "d'insultant" que el president del Govern, Mariano Rajoy, assegurés aquest divendres que la crisi havia arribat a la seva fi.
Aquesta és la primera vegada que coincideixen en un acte en suport als desocupats els representants de diversos processos polítics vinculats a l'esquerra que propugnen un canvi radical en la gestió de la ciutat de Barcelona i també de Catalunya.
"Aquí (a l'església tancats) hi haurien de ser Trias (alcalde de Barcelona), Mas (president de la Generalitat) i el mateix Rajoy, per passar el Nadal amb les persones que no tenen recursos, però no tenen ni idea de què parlem", ha argumentat Ada Colau.
Teresa Forcades ha recordat un estudi sociològic elaborat perCàritas amb dades dels últims set anys, segons el qual dos de cada tres pobres s'han vist abocats a l'exclusió social durant els anys de màxima prosperitat econòmica.
Aquest fet significa, segons la monja Forcades, que no és només la crisi la que causa desocupació i pobresa, sinó el sistema i "les pràctiques polítiques i econòmiques", i ha advocat per una "revolució pacífica i democràtica que suposi un canvi radical".
Per la seva part, Arcadi Oliveres, de Procés Constituent, ha atribuït a "l'enorme frau fiscal" la falta d'ingressos de l'Estat, mentre que David Fernàndez, de la CUP, ha indicat que la implantació de la renda mínima de garantia per a persones sense recursos costaria uns 2.600 milions d'euros, mentre que el rescat de les caixes catalanes ha suposat als ciutadans una despesa d'uns 15.000 milions d'euros.
El representant de la Coordinadora d'Assemblees de Treballadors en atur de Catalunya, Diosdado Toledano, ha criticat "l'actitud obstruccionista" d'Artur Mas al Parlament de Catalunya, on des de fa nou mesos es debat en comissió la creació d'una renda garantida de ciutadania, en què han comparegut 21 de les 80 persones que estan citades.
"És una vergonya i un insult als drets democràtics de les persones que viuen a Catalunya" la lentitud amb què treballa aquesta comissió parlamentària, ha afirmat Toledano, que ha demanat, per una altra part, el suport als aturats tancats a Mèrida (Badajoz), a qui es reclamen milers d'euros en multes per mantenir la seva actitud de protesta.
Els tancats a l'església del Pi de Barcelona reclamen un lloc de treball digne i estable, rebutgen les polítiques d'ajust i austeritat a l'entendre que destrueixen ocupació i retallen drets socials, que es prohibeixin els acomiadaments laborals, les deslocalitzacions i els expedients de regulació i que es reforci la gestió pública de l'ocupació.
També demanen que es posi en marxa una borsa de treball municipal que gestioni de forma transparent l'ocupació creada pels plans governamentals que es puguin crear, sense subcontractes, i que la contractació la portin a terme directament els consistoris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario